خوردن کره بادام زمینی در حد اعتدال و به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم ممکن است فواید زیر را داشته باشد:
- 1. کاهش وزن
چندین مطالعه نشان می دهد که خوردن بادام زمینی و سایر آجیل ها می تواند به افراد کمک کند وزن خود را حفظ کنند یا حتی به کاهش وزن کمک کنند.
این ممکن است به این دلیل باشد که بادام زمینی به دلیل داشتن پروتئین، چربی و فیبر، سیری را بهبود می بخشد، یعنی احساس سیری.
یک مطالعه در سال 2018 نشان می دهد که خوردن آجیل، از جمله بادام زمینی، خطر ابتلا به اضافه وزن یا چاقی را در افراد کاهش می دهد. این مطالعه داده های رژیم غذایی و سبک زندگی را برای بیش از 373000 نفر از 10 کشور اروپایی طی 5 سال مقایسه کرد.
تحقیقات قبلی منبع معتبر بر اساس دادههای جمعآوریشده از بیش از 51000 زن نشان میدهد کسانی که دو بار در هفته یا بیشتر آجیل میخورند، نسبت به زنانی که به ندرت آجیل میخورند، نسبت به زنانی که به ندرت آجیل میخورند، در طی یک دوره 8 ساله افزایش وزن کمتری داشتهاند.
- 2. تقویت سلامت قلب
کره بادام زمینی حاوی بسیاری از مواد مغذی است که می تواند سلامت قلب را بهبود بخشد، از جمله:
اسیدهای چرب تک غیراشباع (MUFA)
اسیدهای چرب چند غیر اشباع (PUFA)
نیاسین
منیزیم
ویتامین E
نسبت چربی های اشباع نشده (PUFA و MUFA) به چربی های اشباع در رژیم غذایی نقش مهمی در سلامت قلب ایفا می کند. کره بادام زمینی نسبتی مشابه با روغن زیتون دارد - که به عنوان یک گزینه سالم برای قلب نیز شناخته می شود.
مصرف زیاد آجیل ممکن است به کاهش خطر مرگ و میر ناشی از بیماری قلبی یا دلایل دیگر مرتبط باشد. محققان به ویژه بادام زمینی را به عنوان راهی مقرون به صرفه برای بهبود سلامت قلب برای برخی افراد توصیه می کنند.
تحقیقات همچنین نشان می دهد که گنجاندن 46 گرم بادام زمینی یا کره بادام زمینی در روز در برنامه رژیم غذایی انجمن دیابت آمریکا (ADA) به مدت 6 ماه می تواند برای قلب مفید باشد، پروفایل چربی خون را بهبود بخشد و وزن افراد مبتلا به دیابت را کنترل کند.
با این حال، از آنجایی که کره بادام زمینی کالری بالایی دارد، بسیار مهم است که اگر فرد نمی خواهد وزن اضافه کند، مصرف خود را محدود کند. خوردن بیش از مقدار توصیه شده باعث افزایش مصرف چربی و سدیم نیز می شود که برای قلب مفید نیست.
همچنین بخوانید : خواص روغن بادام تلخ برای موهای آسیب دیده
- 3. بدنسازی
کره بادام زمینی یک راه آسان برای افزایش کالری دریافتی است.
بسیاری از بدنسازان و علاقه مندان به تناسب اندام به دلایل مختلف کره بادام زمینی را در رژیم غذایی خود قرار می دهند.
اگرچه مقدار کالری بر اساس قد، سطح فعالیت و میزان متابولیسم متفاوت است، اما میزان کالری دریافتی روزانه توصیه شده از حدود 1600 تا 2400 کالری در روز برای زنان و تا 3000 کالری در روز برای مردان متغیر است. با این حال، مردان بالغ فعال باید روزانه تا 3000 کالری مصرف کنند، در حالی که زنان فعال روزانه به 2400 کالری نیاز دارند.
کره بادام زمینی به لطف محتوای کالری بالایی که دارد، راهی آسان برای افزایش کالری و چربی های غیراشباع دریافتی است.
کره آجیل همچنین منبع پروتئینی است که برای ساخت و ترمیم عضلات ضروری است. اگرچه کره بادام زمینی یک پروتئین کامل نیست - به این معنی که حاوی تمام آمینو اسیدهای ضروری بدن نیست - در مصرف روزانه پروتئین فرد به حساب می آید.
پخش کردن کره بادامزمینی روی نان سبوسدار باعث میشود یک وعده غذایی پروتئین کاملتر شود، زیرا نان حاوی اسید آمینه متیونین است که کره بادامزمینی فاقد آن است.
- 4. مدیریت سطح قند خون
کره بادام زمینی یک غذای نسبتا کم کربوهیدرات است که حاوی مقادیر خوبی چربی و پروتئین و همچنین مقداری فیبر است.
این ویژگی ها به این معنی است که کره بادام زمینی، بدون قند افزوده، تأثیر قابل توجهی بر سطح گلوکز خون ندارد. این بدان معناست که می تواند گزینه خوبی برای مبتلایان به دیابت باشد.
ADA توصیه می کند که افراد در رژیم غذایی خود چربی های اشباع شده را با چربی های تک غیراشباع جایگزین کنند. آنها کره بادام زمینی، بادام زمینی و روغن بادام زمینی را به عنوان منابع خوبی از چربی های تک غیراشباع پیشنهاد می کنند.
یک مطالعه کوچک در سال 2013 نشان می دهد که خوردن کره بادام زمینی یا بادام زمینی برای صبحانه می تواند به زنان مبتلا به چاقی و افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 کمک کند تا سطح گلوکز خون خود را مدیریت کنند. بر اساس این نظرسنجی، زنانی که آجیل را به صبحانه خود اضافه کردند، در مقایسه با زنانی که صبحانهای که حاوی همان مقدار کربوهیدرات بود اما آجیل نداشت، قند خون پایینتری داشتند و گرسنگی کمتری داشتند.
کره بادام زمینی منبع خوبی از منیزیم است که یک ماده مغذی ضروری برای افراد مبتلا به دیابت است. دوره های مداوم قند خون بالا ممکن است سطح منیزیم را در بدن کاهش دهد. سطوح پایین منیزیم با پیش دیابت و دیابت نوع 2 مرتبط است.
- 5. کاهش خطر ابتلا به بیماری پستان
خوردن کره بادام زمینی، به ویژه از سنین پایین، ممکن است خطر ابتلا به بیماری خوش خیم پستان (BBD) را کاهش دهد، که خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می دهد.
یک منبع مورد اعتماد در مجله تحقیقات و درمان سرطان سینه گزارش می دهد که خوردن کره بادام زمینی و آجیل در هر سنی ممکن است منجر به کاهش خطر ابتلا به BDD در سن 30 سالگی شود.
محققان داده های بیش از 9000 دانش آموز دختر در آمریکا را بررسی کردند. انواع دیگر حبوبات، مانند لوبیا و سویا، همراه با چربی های گیاهی و سایر آجیل ها نیز ممکن است از BBD محافظت کنند.
حتی کسانی که سابقه خانوادگی سرطان سینه داشتند در صورت ابتلا به سرطان پستان به میزان قابل توجهی خطر کمتری داشتند